Cel mai vândut scriitor oltean de la Sorescu încoace

old-toilet„Iminentul” blogger şi scriitor Liviu Andrei este demnul urmaş al lui Marin Sorescu şi „singurul prozator care a adus ceva nou în literatura română din 90 și până azi”. Vă prezint două fragmente din palpitarea de haială a celui mai vândut dintre olteni:

“…vreau să vă ofer azi o mostră de afânătură securistă dintre cele mai josnice care m-au lovit în ultima vreme. Mai exact aseară. Autorii sunt masonul Radu Paraschivescu, un lăbar comunistoid cu floci de tip Chalana desupra gurii spurcate, lipsit de talent literar, hrănit copios cu stârvet de fosta editură Politică, azi Humanitas, ca o variantă Muppets a pamfletului cațavencian.”

“Literatura de cuțit doare, taie, e penetrantă și e floarea de cactus a tranziției țepoase care pute cumva. Dar măcar are un miros. Tândală Banciu și căcăcilă Paraschivescu erau intrigați de faptul că le-am replicat lu’ alde Iaru și găștii cu diabet sărat de la Adevărul că sunt cel mai vândut autor oltean de la Marin Sorescu încoace. Totuși, nu am mințit cu nimic. Eu vând, pizdarilor!”

Găsiţi textul integral AICI.

În primul rând, asemenea afirmaţii despre Radu Paraschivescu, o exalare naturală de bun-simţ şi diplomaţie, sunt echivalente cu nişte injurii aduse Simonei Halep pe motiv că s-a tuns prea scurt.

În al doilea rând, şi cel mai important, faptul că eşti cel mai vândut oltean nu te plasează automat într-un rastel al însemnătăţii. Mai degrabă, eşti dovada vie şi gălăgioasă a românului consumator de junk food spiritual.

Evident că vulgaritatea şi violenţa verbală fac trafic, audienţă, vânzare. Dar asta nu înseamnă ca Mircea Badea este un exemplu de urmat în televiziune sau că Libertatea şi Click sunt stâlpi ai jurnalismului românesc.

Faptul că îţi demonstrezi succesul literar prin achiziţionarea unei locuinţe în Bucureşti nu te înnobilează, ci te înglodează. Cu siguranţă au mai fost şi alţi ciorbişti craioveni care au reuşit în timpul vieţii să se mute la capitală.

De ce mutaţia ta de scriitor ar fi mai preţioasă decât a unui contrabandist de ţigări fără filtru? Ce anume vă diferenţiază?
Eleganţa? Respectul? Decenţa gândului? Nobleţea faptelor?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  1. Dani, tu si Liviu aveti multe in comun. Ma refer la stilul de scris, nu la felul de a fi, pentru ca pe el nu-l cunosc personal. Reactia lui la adresa lui Paraschivescu este una complet inutila, cuvinte grele aruncate gratis, care cu siguranta nu-l vor ajuta in cariera lui.

    Ce pot sa spun este ca mie imi place literatura lui. Nu am citit Gayzer (ultimul lui roman), ci doar cateva povestiri, care mi-au lasat impresia ca Liviu se afla in zona periculoasa a talentului, adica intre genialitate si nebunie.

    Eu l-as publica, dar el deja este vedeta si practic nu mai are nevoie de mine…:-))

    Reply
    • Cu drag colaborăm dacă editura îmi oferă condiții grafice ca și în cazul celorlalte cărți. Adică să aibă copertă groasă, pagini cusute, nu lipite și hârtie să poți tăia pâine cu ea. Nu sunt vedetă și nici nu-mi doresc asta. Îmi doresc să scriu bine. Vorbim. Dă-mi add pe facebook, te rog, ca să ținem aproape!

  2. ieri seara Banciu ti a citit o parte din acest articol, cu intonatie, de mult nu m am amuzat asa, nu te denigreaza , te lauda.Sinteti pe o potriva ca adversari, te face gurmand si bautor din spusele altora aici cred ca a nimerit o.

    Reply
  3. Dani, imi pare rau dar chiar nu stiu cine sunt personajele, daca nu m-a uimit cumva limpezimea rationamentului, nu era probabil sa-i retin. Doar ptr ca cineva vorbeste cam tot atat de birjareste ca si mine asta nu-l face brusc relevant. Cat despre consumatorul roman si gusturile lui nu cred ca are rost sa discutam. La urma urmei standardele lui incep cu Bianca Draguseanu, cu care nu am nimic, doar ca de asemenea nu-i vad relevanta.

    Reply

Leave a Comment.