Cel mai enervant lucru la politicienii hoți

Dacă i-ai auzit vreodată vorbele lui Vântu, știi cam ce e prin capul paraziților ăștia care-au supt averi imense din banul public – au făcut-o pentru că sunt mult mai deștepți decât restul, genii ale speculei, atinși de IQ-uri sclipitoare. Și-apoi îl auzi spunând cum în loc să aducă țigări cu portbagajul de dacie aducea cu tirurile. GENIU, BĂ, GENIU!

Ăsta e cel mai enervant lucru la mogulii ăștia: că-s proști de put. Că ăștia proști și cu tupeu au făcut munți de bani și au făcut praf startul economic al țării după revoluție. Că nu le-a trebuit decât să mute furtul ăla de croitoreasă, care-și mai punea un chilot pe ea când ieșea din fabrică, la un nivel mai mare. Când toți umblau după bani, toți se transformaseră în capitaliști peste noapte, nu-ți trebuia nici un gram de viclenie să treci ca prin unt de organele statului. Doar să le lași și lor un chilot, atât.

Astea-s presupuneri, invidiosule! Or fi, dar sunt confirmate de comportamentul acestor geniali după ce, teoretic, și-au făcut treaba și ar fi trebuit să se bucure de viața de mogul. O afișare pur și simplu idioată a unor bani pe care nu-i pot justifica, un comportament public tipic omului prost dar fudul, o lipsă de rafinament uluitoare pentru indivizi care au acces la cei mai bun pe lumea asta și așa mai departe.

Să ne uităm și la cum sunt prinși. Aproape nu le vine să creadă că ei, tocmai ei, care și-au pus furtul în frunte pe un neon roz-bombon, pot fi anchetați și mai mult, condamnați. Nicio clipă nu se simt vulnerabili, chiar dacă în jurul lor le pică confrații ca popicele – nu pleacă, nu fug, nici măcar nu încearcă să-și dea neonul jos.

Proști, dom’le, proști. Și ăsta e adevărul, armata asta de găinari a luat cu japca România, la indicațiile și jocurile unor băieți mai dotați la devlă și mult mai puțin vizibili. Doar pentru că ăsta era singura aptitudine cerută după revoluție pentru a face sacoșe pline de dolari – tupeul de borfaș mărunt.

 

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.