Argumentele pro-Ponta sunt tâmpite

Cum vorbeam eu așa despre electoratul lui Ponta că e prost mi s-au ofensat niscaiva prieteni care nu-s proști. Și nu-s, când e vorba de sensul general, când vine vorba de sensul de votant prost sunt pe același nivel ca baba Tanța care-l votează pe Ponta pentru ca Iohannis mănâncă copii, nu e ortodox și pentru că 1 kil de făină și unul de ulei.

Sunt în aceeași oală pentru că argumentele pro-Ponta sunt efectiv tâmpite și cine votează pe baza unui argument idiot intră în aceeași turmă, indiferent care este respectiva idioțenie de argument – uleiul sau cine știe ce filosofie.

Luăm câteva pe rând:

1. Justiția. Să intre Băsescu, Udrea și restul din gașca asta la pușcărie. Da, orice român de rând vrea să meargă justiția cum trebuie și să-i vadă la răcoare pe toți îmbogățiții peste noapte din banii noștri.

Ponta ca prim-ministru a schimbat codul penal făcând infracțiunile de corupție politică și trafic de influență, adică exact alea de care se fac vinovați toți ăștia, mult mai greu de anchetat și de pedepsit. Tot Ponta este pro-amnistie pentru cei care deja au fost condamnați cf. vechiului cod penal , adică vrea să îi scoată de-acolo dar deocamdată nu are puterea să o facă deși, tot ca prim ministru, a făcut o mișcare în sensul ăsta, acolo unde s-a putut.

Cum poți tu, ca om întreg la cap, să votezi cu un om ce ca prim-ministru a arătat public și a dat o lege prin care se apără corupția și influența politică (să nu vă spun ce impact mental a avut chestie asta asupra multor procurori din țară puși în fața de a-și vedea mâinile legate de LEGE, nu numai pentru că primesc telefoane de la sus-puși ) pe motive de justiție. Mai mult de jumătate din piesele de vârf ale PSD-ului sunt condamnate/anchetate/în curs de anchetare și tu votezi cu ei că vrei justiție?

Sunt infinit mai multe șanse să intre Udrea, Videanu, Băsescu la închisoare dacă justiția e lăsată să funcționeze ca acum (fratele lui Băse vă spune ceva?) decât dacă intră pe mâna lui Ponta. Vă încălzește ceva că intră Udrea și iese Voiculescu iar pe lângă asta clica PSD e imună total? Da, gândești așa ești tâmpit.

2. Băsescu ne-a tăiat salariile, Băsescu a făcut și-a dres, BĂSESCU. Puișori, Ponta este un Băsescu upgradat la capitolul nesimțire și minciună. Vă spun de pe acum că eu am votat, conștient că e o manevră mizerabilă și ilogică, cu suspendarea lui Băsescu.

Am făcut-o pentru că omul ăsta s-a pișat pe constituție și pe separarea puterilor în stat și în loc să medieze, așa cum îi cere funcția scena politică românească și să-i facă pe toți să lucreze la un program comun, a făcut exact invers, purtând un război deschis cu opoziția partidului său. A reușit să impună în mintea românilor că președintele nu e neutru politic, așa cum îi cere legea, ba mai mult e șef pe lege și economie, deși rolurile astea revin de fapt parlamentului și guvernului.

Mă, oameni buni, voi nu vedeți că stilul ăsta îl are Ponta? Aceeași obrăznicie, lipsă de obraz și minciună senină, manipulare și mai ales același stil de călcat în picioare opoziția și stabilit de unul singur cum merge treaba. Încă un președinte jucător cu stil de mârlete și gargară? Voi ăștia de nu-l suportai pe Băse îl votați tot pe el doar de altă culoare politică? Voi credeți că Băsescu a fost un președinte prost pentru că a fost de dreapta sau din cauza caracterului lui ca om? Votați unul la fel, doar că parcă și mai incompetent și mai nesimțit și o faceți tocmai pentru că nu-l suportați pe primul? Tâmpiți ca și argumentul ăsta.

Ultima chestie pe argumentul ăsta – dacă iese Iohannis, Băsescu nu mai are putere politică, dreapta a câștigat chiar dacă el a mânjit-o. Dacă iese Ponta, Băsescu va urca din nou în ierarhia dreptei pentru că, nu-i așa, el îl poate face praf pe Ponta.

3. 6 case. Zău? ZĂU mă? Votați candidatul unui partid unde, repet, peste jumate-s infractori pentru că Iohannis are șase case? Băăăăă, să ai bani nu e o chestie negativă dacă i-ai făcut prin muncă ba dimpotrivă, e ceva demn de laudă. Problema vine când îi faci furând de la stat, luând șpagă pe trafic de influență sau din contracte parazitare cu statul, pentru că atunci banii tăi înseamnă că mi-ai furat mie, cetățean, din buzunar.

Cum poți aduce tu, om cu pretenții de abilități raționale, argumentul ăsta dacă Iohannis are casele dinainte de politică și Ponta are mai multe, deși e mai tânăr și deși tot banul lui e făcut de când e în politică? Mai tânăr, cu 15 ani de muncă mai puțin, într-o piață mai grea, cu salariu de la buget Ponta are mai multe decât Iohannis și tu, zevzecule, aduci averea personală ca argument pro-Ponta? Ce logică-i asta, frate?

4. Toți sunt la fel. Nu, nu toți sunt la fel. E clasa politică coruptă? E. Sunt partidele pline de hoți și incompetenți care dacă n-ar fura din politică ar face foame la marginea societății?Sunt.

Dar ăștia doi indivizi nu-s la fel. Avem un prim-ministru care pe față a sponsorizat corupția, care pe față s-a pronunțat în favoarea amnistiei, care pe față a mințit de pe o zi pe alta, care  pe față și-a folosit forța ca să se protejeze de o acuzație de plagiat pe care l-a și scos din lege după aia. PE FAȚĂ.

Un prim ministru care pe față a susținut traseismul politic, unul din marile rele ale politicului românesc, dând LEGE care să permită migrația primarilor înainte de alegeri. Un prim ministru care a dus o campanie electorală exclusiv bazată pe prostimea țării, cu votați Ponta pe spatele lui Arsenie Boca, cu mesaje electorale de cel mai prost gust în biserică, cu fluturași trimiși prin Poșta Română prin care anunță tăierea pensiilor de către Iohannis. Pe față.

Toate astea ca să câștige și ca să-și apere aparatul politic unanim corupt din spatele său. Și voi îl comparați pe ăsta cu un primar din Sibiu care nu a făcut un singur atac la persoană, nu a dat nici o lege pro-corupție, nu s-a adresat nicio clipă pe principii retarde alegătorilor ci a vorbit constant despre o direcție nouă și așa mai departe.

Sunt la fel, unde-s mă la fel? Eeee, că și ăsta o să facă mizerii. Băăăă, o să facă, pentru că așa știi tu sigur sigur tot nu e la fel cu deja a făcut, tot nu e la fel cu ăla care a demonstrat că nu are nicio limită când urmărește puterea.

5. Nu vorbește bine. Mă oameni buni, toată ziua vă plângeți că v-ați săturat de gargară și circ, că atâta știu politicienii să dea din gură și să nu facă nimic concret și aruncă numai cu promisiuni deșarte. Când vine în sfârșit unul care nu vrea să facă circ ci vrea să domolească un pic teatrul ăsta de prost gust pe care-l avem în politică voi votați cu circarul, când abia abia scăpăm de ăla care tot așa a fost? Bravo mă, bine vă șade, deștepților.

Omul vorbește bine, calm, așezat, perfect inteligibil. Nu are papagal de om politic însă. De când și până când ăsta ar fi un dezavantaj dacă toți ăștia de până acum, plini de papagal, au fost așa de breji?

6. Ortodox, bun român, nu face trafic de copii. De astea nu mă leg, astea-s chiar pentru prostime și nu pentru segmentul căruia mă adresez. Totuși chiar nu vă deranjează să știți că votați cu ăștia, nu vă spune nimic? Nu vă spune nimic că electoratul unuia e 80% prostime pură și al celuilalt e invers?

7. Economie. Nu, nu este niciun argument economic pro-Ponta și anti-Iohannis printre motivele voastre. Nu vă spune nimic asta? Bugetarilor, pensionarilor, voi nu înțelegi că statul e cu atât mai bogat și cu atât mai dispus să vă dea bani dacă economia privată merge bine? De ce nu vă gândiți un pic și la principiile economice, la investiții care să aducă bani la buget?

Am auzit-o și pe asta – vin investitorii și nu plătesc taxe că au avocați șmecheri. Da, primul lucru pe care îl face un investitor este să vadă cum poate plăti minimul de taxe, dacă se poate deloc și asta nu numai la noi ci peste tot în lume. Să spunem și că nu ar plăti deloc, nici un ban la buget (deși asta nu se poate) DAR, omule, locurile de muncă, salariile, banii care intră la buget din taxele salariale, din tva, astea nu se pun? Ce vrei asistați sociali pe care să-i țină bugetul în spate sau oameni care muncesc?

Căcatul ăsta de mentalitate că vin chiaburii și se îmbogățesc pe spatele nostru e motivul pentru care agricultura românească e inexistentă, pentru care eu nu pot să deschid nicio afacere de niciun fel de care să nu mă ocup non-stop pentru că angajatul ar fi mai interesat să mă fure că fac bani pe spinarea lui decât să-și facă treaba și așa mai departe.

Înapoiați.

De asta faceți parte din electoratul prost, pentru că dacă argumentele voastre sunt tâmpite și votul  la fel, la fel ca al celui de care vrei să te desprinzi – al omului cu patru clase care votează cu Ponta pentru că așa i-a zis popa în biserică.

Nu mă încălzește cu nimic că după ce o să câștige Ponta, inflația o să crească, împrumuturile externe o să crească, investițiile în infrastructura o să scadă, locurile de muncă o să scadă (s-a lăudat omul cu milioane de angajări, șomajul e deja în creștere pentru că nu are lumea unde să muncească dacă tu banii de investiții îi bagi în campanie și șpăgi electorale) și voi o să vă zvârcoliți de pe o zi pe alta că nu-s bani.

Nu o să mă bucure pentru că și eu o să mă zvârcolesc la fel, nu din cauza banilor, ci văzând cum statul de drept o ia înapoi, corupția și pumnul în gură revine din nou la nivelul epocii Iliescu/Năstase și chemarea emigrării, pe care o consider o înfrângere în sine, o să devină din ce în ce mai puternică.

Vă las c-un citat din groparul nemuritorbăi Băsescule, să sugi o ceapă pentru că laşi după tine numai teren pârjolit și o scârbă uriaşă faţă de forţele de dreapta. Tu, unul din cei mai capabili oameni politici din România, ai sacrificat 20 de milioane de români pentru fiică-ta, europarlamentarul dislexic, şi pentru blonda ta şi pentru apetenţa ta de gaiţă pentru ceartă. Puţină umilinţă şi gândire logică nu ţi-ar fi stricat, şi ai fi rămas bine mersi în manualele în istorie, pentru că şi fiică-ta, cu buzele alea, şi Elena, cu nurii ei, tot ar fi dus-o bine, cu sau fără funcţiile în care le-ai plantat. Ne-ai prostit şi ne-ai otrăvit 10 ani, te rog nu mai adu veci vorba de onoare: adevărul este că laşi în urmă multe frunţi încruntate. Şi pipiţele astea două şi gura ta spartă, vrei, nu vrei, sunt mai vizibile decât Voiculescu, Năstase, Copos la brutărie. Ești fericit acum?

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

37 Comments

 1. Este interesant de retinut ,ca pe toti ii critca ,dar de el nu suflo vorba ! O martoaga troglodita ,cu aliura de om cult . Cine oare te-a facut si cum tu o capacitate ,demna de un titlu-nalt ,vii aici cu susuneau sa ne-nbeti neincetat ! Cum de iti permiti fartate sa ne bagi pe tot in oala ,cu laturile Basiste si sa ne stigmatizez ,ca suntem prosti si multi mai frate si ca noi n-avem dreptate ? Retine profan netrebnic ,ca Romani-s toleranti si rabdatori ,DAR NICI ODATA NU S-AU LASAT UMILITI SI AU RIDICAT IN FURCI ,TOTI NETREBNICII MAI VLADE ! CHIAR DACA TU NO-ZICI ! Sa nu dea D-eu cel sfant ,sa vrem noi sange nu cuvant ! Si ai sa afle inalte DOCT ,cat de tare est un prost

  Reply
  • Este trist stimate Domn ,ca te contrazici ia citeste articolul ce la-i postat despre cei ce sustin PONTA SI AI SA VEZI CE AI INDRUGAT !Fii barbat nu fi meschin ,nu te-ascunde dupa visini si sustine cu argument . Ca toti cei ce votam Ponta ,Nu gandim si vindem votul ,pt kila de pelin ,ulei si sare si ca-te ceva de mancare ! Tu chiar crezi ,cand ai scris asta ,ca noi cei din MOLDOVA DIN REGAT SI ALTE ,ZONE SUNTEM TOTI ANALFABETI ?Si voi asa zisii Ardeleni ,sunteti culti si luminati si pe KLAUS il votati . Uite pe cine are in spate ,toti dulaii cei Basisti ,ramasite Fanariote si o gasca de Basisti !PS,,,! N-am de gand sa dau cu pumnul, nici sa folosesc slogane ,dar gandeste cand stigmatizez ,milioane de romani ,,, ! Fii crestin nu fi pagan ,,,!

 2. CUM DE NU GANDESTI CE SPUI ,CINE A IMPUS SCHIMBAREA ,CODULUI PENAL ? NU PREDOIUL CEL CINSTIT SI CU BOC FANARIOTU TOTI CONDUSI DE BASE -DOCTUL ! CINE A SCCHIMBAT LEGEA SALARIZARI SI CEA A PENSIONARI ,CINE A TAIAT SALARII SI FURAT DIN TRUDA MUNCITA A BITILOR PENSIONARI ,PENTR O GASCA DE GOLANI ,CAR PENTRU EI NU A FOST CRIZA ! VEZI CE ZICE HOTUL MIC ,PARTENER CU CLANUL,,, MONDIALU ,,,,,,BASESCU SI CU TIGANU !

  Reply
 3. Sa ma exprim mai clar ca vad ca nu ati inteles. 1.Nu eu v-am facut prost, pentru ca nu eu v-am facut, nu avem legaturi de rudenie atat de stransa. 2. Nu-s ardelean, ba chiar fac parte din zone rosie. 3. Nu mai vorbiti in rime ca-s penibile, mai ales cand sunt presarate si de greseli 4. Si Iohannis e crestin, desteptule.

  Reply
 4. CITESTE CE AI SCRIS CRESTINE SI NU O FA PE OMUL CULT ,NU CONTEST CA SUNT CA TINE ASA LUMINAT LA MINTE ,EU SUNT OM SI POT GRESI ,FINDCA PE TERRA NIMIC NU ESTE PERFECT ! DAR AI GRIJA CAND INSUTI UN INTREG POPOR ,NU AI DREPTUL SA-I UMILESTI ,CHIAR DE ESTI VOPSIT IN ROSU ,FII CORECT SI NU HULI ,AM SOLICITAT ARGUMENTE NU INSULTE SE EPITETE ! DEMONSTREAZA CA ESTI CULT ,NU CU VORBE DE OCARA ,,,,, !

  Reply
 5. Vad ca esti de al meu din Iasi ,adeptu lui Unguent ! Si ca esti si ing. de constructii si acareturi ,cred ca vrei sa-ti arogi drepruri .Eu sunt nascut in Barlad ,dar nu vreau ca sa-ti fiu neam si nu cred nici un moment Ca mai procreat tu amice ,findca am in fata ta ,mai mult de doi poli in ani crestine .Dar probabil nu ai lamurit dilema ,cine a aparut in tai oul ori gaina frate si te cred iti dau dreptate ,,,,!

  Reply
 6. Vlad Bogdan , tupeul tau este identic cu clasa politica pe care o sustii.Daca te crezi superior celor care au alta parere decat cea pe care o ai tu , asta nu iti da dreptul sa ii cataloghezi ca fiind prosti si tampiti!
  Dar dupa cele doua dezbateri , unde papusa voastra de paie s-a facut de ras , fara sanse de revenire , va inteleg si pe voi.Disperarea este maxima !Pierdeti tot: miscari , libertate (si la propriu si la figurat) ,ciolan etc!Nu aveti ce face , totul are un sfarsit sau daca iti place mai mult , roata se invarte.Voi ati crezut ca totul este nemuritor si ca deja ati devenit stapanii tuturor.Gresit!Eu nu cred ca cineva este perfect ,dar nici pe astia nu-i mai puteam suporta.Si imi doresc ,sa fie toti cei care s-au imbogatit ilegal sa fie arestati si sa li se confiste averile.Iti doresc succes la alegeri!

  Reply
 7. Citez:”inflația o să crească,
  împrumuturile externe o să crească, investițiile
  în infrastructura o să scadă, locurile de muncă
  o să scadă”. Perfect argumentat din punctul de vedere al unui om “neprost”, care știe să voteze. De acord și în ceea ce privește inflația. Nu de alta, e un substantiv la singular. În ceea ce privește investițiile și locurile de muncă nu mai pot fi de acord. Părerea mea este că OR să scadă/crească. Văd că ești scriitor și jurnalist. Așa că “o să” este inadmisibil.

  Reply
  • “Forma a II-a e aia cu o + conjunctivul verbului.
   Observaţi c-am zis că-i forma cu o, nu cu or. Că e o la toate persoanele: o să fac, o să faci, o să facă, o să facem, o să faceţi, o să facă.
   Or vine de la prezumtiv (ei or face) şi aşa cum nu zicem noi om să facem, de la prezumtivul noi om face, nu zicem nici ei or să facă, de la prezumtivul ei or face. Spunem noi o să facem, ei o să facă.”

   https://diacritica.wordpress.com/tag/o-sa-sau-or-sa/

  • Claudiu, dacă “o să” în “o să crească” nu este admisibil din punct de vedere GRAMATICAL, eşti bun să ne spui cum ar fi admisibil?

 8. Eu recunosc ca sunt prost! Dar cand ii vad sau ii aud pe altii imi creste inima! As vota Basescu si a treia oara daca mi-ar explica unde au disparut cele 20 de miliarde de euro imprumutate de la FMI! Vreua sa vad fiecare euro ce destinatia a avut cand a plecat din BNR si pana la ultimul beneficiar! Ca Ceausescu a imprumutat 10 miliarde de dolari dar a lasat tara cu o industrie (asa cum era ea), fara datorii si cu creante de incasat de trei miliarde de euro!

  Reply
 9. M-am gandit sa iti citesc articolul, dar doar primele randuri ca esti plictisitor. Sunt prost, dar cand te vad pe tine prind putere :))) toti jurnalistii vorbiti si voi sunteti cei care fentati munca. Doar stati si cugetati… E

  Reply
 10. Dar pe aia cu “ne-a marit pensia” ai auzit-o? sau pe aia cu “un pensionar, datorita lui Ponta, poate sa se mai angajeze o data” – 1. a marit taxele, 2. super, pensionari in tot sistemul, iar noi tineretul lucram voluntar, ca doar deh…e experienta profesioanala mai nou…

  Reply
 11. Dupa ce am citit articolul tau m-am simtit ca dupa o emisiune la Antena 3. Numai ca la aia e invers daca votezi cu Johannis/PDL esti prost.

  Dupa cum ziceam mai devreme in alt post(recuperez din urma la reactii.ro) putini voteaza pentru ponta si multi voteaza anti basescu. Nu trebuie uitat ce a facut Base si clica lui timp de 10 ani, eu pana nu il vad pe Videanu, Udrea si pe ala de inghitea broaste in puscarie, nu ma simt intreg.

  Chiar daca ar iesi Johannis diseara la antene si sa scoata din el ce e mai bun, ca apoi duminica sa castige alegerile, dupa ne asteapta: Predoiu, Udrea, Ungureanu, Anastase si de ce nu Base + prietenii si exact aceleasi mizerii din ultimii 12 ani

  Ca sa fie clar, duminica merg la vot si il anulez, nu sunt pro Ponta/PCR, un hot, un mincinos si un ipocrit de altfel, dar continuarea in episodul urmator.

  Reply
  • tavi, asta e o lista a argumentelor ce le-am vazut la imensa majoritate a votantilor lui Ponta, argumente pur si simplu imbecile.

   daca vine unu si imi explica cum el considera doctrina de stanga mai buna pentru romania sau de ce cutare chestie din programul lui ponta rezoneaza cu el si de aia il voteaza, n-ai sa ma auzi contestandu-i votul.

   Cand insa argumentele sunt cele de mai sus, n-am nicio problema in a spune fratioare, gandesti prost.

   Cat despre puscariabili, infractori, hoti ordinari, pana cand romanul nu va intelege sa sustina independenti adevarati, vom avea de ales tot timpul intre doua tabere murdare.

   Da, evident ca aș vrea sa-i vad in puscarie pe toti.

  • @Vlad Crezi ca ii vei vedea la puscarie atat timp cat sunt in guvern si numesc judecatori si procurori ?

   Ca sa fiu sigur ca ne-am inteles, asta nu e propaganda pro ponta/pcr, dar trebuie sa ma faci sa inteleg cu un vot pro johannis/base/pdl poate sa rezolve in urmatorii ani ce au rupt timp de 10 si o chestie evidenta si pe care tu o stii, ponta e pus prim ministru de oamenii care acum il sustin pe johannis.

   Eu ma intreb ca prostul cum a ajuns johannis in cursa in locul lui Antonescu… poate ala era prea anti basist… zic si eu…

   Imi poti spune cum se explica ca in ultimele luni, toti penalii “importanti” sunt din randurile opozitiei lui Johannis/Base.
   Tu cred ca stii mai bine citatul, dar parca era o vorba cum ca justitia nu e justitie daca e partinitoare.

   Oricum stiu exact cu cine vorbesc spre deosebire de coconeii de mai sus, stiu ca ai analizat bine inainte de a scrie un singur cuvant in public, si te stiu impartial si nici nu te banuiesc de fanatism, asa ca astept cu nerabdare si varianta “Argumentele pro Johannis/Basescu sunt tampite” ca sa inchei foiletonu inainte de duminica :).

 12. Octav,
  Romania are nevoie de o altfel de politica, un altfel de presedinte, care sa schimbe ceva in clasa politica.
  Cu Iohannis sunt sanse mai mari sa-i vezi pe toti la puscarie, decat cu Ponta. Si stii de ce? Pentru ca Ponta este manevrabil, Iohannis nu.

  Daca esti sceptic si nu ai incredere in asta, poti sa-ti aduci aminte ca Romania a mers intotdeauna foarte prost atunci cand a fost pe mana unui singur partid. FSN, PSD, sau PDL au jefuit tara.

  Daca nu votezi anti Ponta, anti PSD, inseamna ca pui tara pe mana PSDului.
  Daca votezi Iohannis, avem sansa sa fie cineva deasupra, incoruptibil, care vegheaza.

  Reply
 13. Execelent articol! In sfarsit vad ceva scris ce gandesc si eu. As mai fi adaugat povestea cu Iohannis presedintele care dezbina vs. Ponta cel care uneste. Aici as fi dat niste exemple cu Ponta care le canta in struna la UDMR si este de acord cu autonomia teritoriala si cu arborarea steagului secuiesc pe prefectura din Harghita.

  Reply
 14. Vlad tu chiar crezi ca exista sau au existat vreodata in Romania “doctrine” de vreun fel????
  toti o apa si-un pamant, si din doua rele prefer sa-mi invalidez votul.
  DAR DA ,IMI EXPRIM OPTIUNEA POLITICA CHIAR DACA IMI INVALIDEZ VOTUL!!!

  Reply
 15. Am cauta in Dex explicatia cuvantului prost. Iata ce am gasit:

  PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fară minte; nătărău, nerod, tont, prostănac. ◊ Expr. Un prost și jumătate = foarte prost. A face pe prostul = a simula prostia. ◊ (Om) care se încrede ușor; (om) naiv, credul. ◊ Expr. A-și găsi prostul = a-și găsi omul pe care să-l poată înșela ușor, pe care să-l poată duce de nas. 2. Adj., s. m. și f. (Înv. și pop.) (Persoană) fară știință de carte; (om) neînvățat, ignorant. ♦ (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat. 3. Adj. De condiție socială modestă, din popor, de jos, de rând. ♦ (În trecut) Soldat prost = ostaș fără grad; soldat. 4. Adj. Obișnuit, comun. ♦ De calitate inferioară, lipsit de valoare. 5. Adj. (Adesea adverbial) Care nu este așa cum trebuie (din punct de vedere calitativ, funcțional etc.); necorespunzător, nesatisfăcător. ♦ (Adverbial; în legătură cu verbul „a vorbi”) Stricat, incorect. ♦ (Despre situații, știri, întâmplări etc.) Neplăcut, nefavorabil, nenorocit. ♦ (Despre vreme) Nefavorabil, rău. ♦ Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesie etc. 6. Adj. Dăunător; neprielnic. ◊ Expr. Glumă proastă (sau de prost gust) = glumă fără haz, care supără, jignește. Vorbă proastă = vorbă îndrăzneață sau injurioasă; p. ext. ceartă. – Din sl. prostŭ.

  In care dintre “definitii” catalogati dumneavoastra votantii Ponta?

  Reply
  • votant prost – nu voteaza pe baza unor argumente viabile – nepriceput in exercitiul asta – dupa cum deja se intrevede, il cataloghez la aia cu nepriceput intr-o meserie, in sesnul ala il folosesc.

   Am incercat sa explic prin comentariile de pe facebook si de aici ca daca bat cu piciorul in cauciucuri ca sa se usuce bujiile mecanicul ma va face prost pe buna dreptate chiar daca printr-o coincidenta bujiile s-ar usca, e cam acelasi sens.

 16. Cu bugetul se ocupa premierul, probabil ca lui Mr. Ponta trebuie sa ii pui intrebarea asta. Raspunsul ar fi "Boc a facut si a dres". Adevarul ar fi "tu ai vazut afisele mele, lansarea mea pe National Arena si ce activi au fost baietii de la Antena 3? Cineva trebuie sa-i plateasca si pe ei!"

  Reply
 17. Boc a facut sluj in spatele lui Basescu cand acesta a anuntat imprumutul! Nu stiu sa fi luat ceva maruntis Antena 3 din acel imprumut, dar daca e asa atunci si ei sa plateasca. Eu doar vreau ca Basescu sa justifice la modul serios, nu in cuvinte mestesugite, ce a facut cu cele 20 de miliarde de euro imprumutate! Ar fi trebuit sa faca dublul la ce a facut Ceausescu! Nu ma intelegeti gresit, nu fac apologia lui ceausescu. Doar am termen de comparatie.

  Reply
 18. Aurel Mocanu Domnul Aurel , nu uitati cine a guvernat in ultimii ani si cine s-a "ocupat" de ministerul finantelor.
  Sa nu ma intelegeti gresit. Si eu , ca si dumneavoastra , ii vreau pe toti cei care au gresit sa ajunga in puscarie , inclusiv pe Basescu si gasca lui.
  Sa incercam totusi sa gandim limpede si sa lasam emotiile la o parte.
  Multumesc frumos.

  Reply

Leave a Comment.